Polévka s játr. knedlíčky :
2 l vody + vepřové kosti –vyvařit v talkovém hrnci asi 20 min. – přecedit + sůl, polévkové koření (vegeta), kořenová zelenina – nastrouhat – zavařit knedlíčky ( rozmixovat játra, 3 stroužky česneku, 3 vejce, pepř, sůl, majoránku, 1 lžíce oleje a hl. mouky – zahustit strouhankou) – namočenou lžící tvarujeme do polévky + nudle + petržel.
Rychlé lasagne s cuketou:
2 velké cukety nastrouhat + sůl (necháme vypotit a vyždímáme). 200 g anglické slaniny- na nudličky, vyškvařit na pánvi + 1–2 lžíce slunečnicového oleje + cuketu (opéct). Po 4 minutách přidat 2 stroužky česneku, sůl + 250 g lučiny + 2 lžíce parmazánu (sýru) – dochutíme. Na dno zapékací nádoby (vymazat máslem) vrstva směsi + omáčka na těstoviny (350 g) + plátky lasagní (400 g ) – postupně vrstvit až do spotřebování. Ukončit rajčatovou vrstvou + posypat parmazánem (sýr)- 2 lžíce. Zapékáme 20 – 30 minut na 190°C. (Hotové budou krásně probublávat). Příloha: zeleninový salát.
Cuketová bábovka
200 g cukety nastrouhat najemno + 150 g třtinového cukru + 1 vejce + 125 ml řepkového oleje – řádně rozmícháme. Dále smícháme 200 g prosáté hladké mouky + špetka soli, ½ lžičky jedlé sody, ½ lžičky pdpč, 1 lžička skořice, citronová kůra. Smícháme dohromady + sekané ořechy. Dáme do vymazané formy, pečeme na 160°C asi 45 – 50 minut. Hotovou pocukrujeme.
Žádné komentáře doposud nebyly přidány.
Domamil 115
675 43 Domamil
1. stupeň: +420 564 034 561
2. stupeň: +420 565 383 676
jídelna: +420 564 034 131
MŠ: +420 606 415 727
Přidat komentář