Vánoční cukroví



Datum konání:
14.12.2016

Kokosky (rychlé a výborné)

250 g kokosu, 250 g práškového cukru, 3 vejce - smícháme, tvoříme malé hromádky na pečící papír a pečeme na 150°C. Vychladlé lepíme marmeládou na linecká kolečka a spodní část máčíme v rozehřáté čokoládě.

Hrudky z kukuřičných lupínků

8 lžic medu (rovné), 10 lžic krystalového cukru - rozpustíme nad párou ve vodní lázni + 250 g másla + 100 g hořké čokolády - mícháme dohladka + 100 g nasekaných ořechů + 300 g lupínků - vše řádně zamícháme. Ještě teplé nabíráme lžičkou a klademe do košíčků. Necháme ztuhnout.

Perníčky hned měkké

650 g hladké mouky, 250 g cukru, 250 g ztuženého tuku (Omega), 130 g medu (tekutého), 15 g sody, 4 celá vejce, 1/2 lžičky skořice, 1/4 lžičky koření (hřebíček, anýz, nové koření,.. nebo perníkové koření) - zpracujeme těsto a v igelitu necháme odpočinout do druhého dne. Vyválíme, vytiskujeme tvary, upečené potřeme rozšlehaným vejcem.Můžeme zdobit, ale nemusíme!

20161214_212013.jpg 20161214_212127.jpg 20161214_212301.jpg

Sádlové dvojbarevné

400 g hladké mouky, 400 g cukru, 300 g sádla, 100 g mletých ořechů - vypracujeme těsto, rozdělíme na dva stejné díly a jeden díl obarvíme kakaem. Plníme do menších formiček - 1/2 bílého a 1/2 tmavého těsta. Upečeme na 180°C, necháme vychladnout a vyklopíme.

Linecká kolečka slepovaná

480 g hladké mouky, 320 g másla nebo tuku, 150 g moučkového cukru, 4 žloutky. Zpracujeme těsto, vyválíme a vytiskujeme tvary, pak   upečeme. Vychladlé slepujeme marmeládou.

Vanilkové rohlíčky

450 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 140 g mletých ořechů, 420 g másla (tuku), trochu skořice. Těsto zpracujeme, necháme několik hodin odležet, pak vyválíme válečky, které tvrarujeme do rohlíčků. Upečené obalujeme v cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

20161214_211949.jpg 20161214_212219.jpg 20161214_212149.jpg

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat my a to pro možnost vám odpovědět. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů.