Ingredience
1 větší cuketa, 1 lžička soli, olivový olej, 15 dkg nastrouhaného sýru, 1 libová klobáska, rajčatová omáčka, koření na pizzu, sůl
Příprava
Neoloupanou cuketu si nakrájejte na cca 1 cm tlustá kolečka. Osolte je z obou stran a nechte je odpočinout cca 30 minut. Předehřejte si troubu na 200 °C a vyložte si plech pečícím papírem.
Vypocené cukety osušte papírovým ubrouskem, kolečka si v misce promíchejte s 1 lžičkou olivového oleje, potom si je rozložte na pečící papír. Pečte z každé strany 10 minut, kolečka by měla začít pěkně zlátnout. Na každé kolečko si dejte lžičku připravené rajčatové omáčky, posypte sýrem a dozdobte tenkým kolečkem libové klobásky. Vraťte do trouby a pečte ještě 2 minuty, aby se sýr roztekl a klobáska "zapotila".
Smetanové brambory s nivou
Brambory uvaříme ve slupce, poté oloupeme a nakrájíme na kolečka. V misce smícháme vajíčka se zakysanou smetanou a nivou. Vymažeme máslem zapékací mísu, nasypeme brambory a zalijeme polovinou připravené směsi ze zakysané smetany. Vše důkladně promícháme, urovnáme brambory a nakonec přelijeme druhou polovinou směsi. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 30-40 minut.
Domamil 115
675 43 Domamil
1. stupeň: +420 564 034 561
2. stupeň: +420 565 383 676
jídelna: +420 564 034 131
MŠ: +420 606 415 727