Kalendář skrytý

P Ú S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Drobečková navigace

Úvod > STARÁ STRUKTURA > Druhý stupeň > Rozvrh a zájmová činnost > Vaření > Banánové lívanečky, fresh salát s ovocem a kuřecím masem a kuřecí vývar se zeleninou

Banánové lívanečky, fresh salát s ovocem a kuřecím masem a kuřecí vývar se zeleninou



Datum konání:
7.12.2017

Banánové lívanečky

(3 banány, 1 prášek do pečiva, 100 - 150g polohrubé mouky, 2 vejce, hrnek mléka, – 1 lžíce cukru). Banány s vejcem, mlékem a cukrem rozmixujeme. Přelijeme do mísy a vmícháme mouku a prášek do pečiva. Necháme asi 3 minuty odstát a pečeme na pánvi. Placky se pečou rychle, takže jsou hned hotové.  Dozdobíme dle chuti třeba šlehačkou, skořicovým cukrem, kousky banánů a rozehřátou polevou.

Fresh salát s ovocem s kuřecím masem

200 g těstovin, 150 g kuřecího masa, 100 g ananasu v plechovce-kousky, 100 g mandarinek v plechovce, 50 g vlašských ořechů, 3 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce bílého jogurtu, sůl, pepř

Do hrnce si dáme uvařit těstoviny. Mezitím kuřecí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi. Necháme vystydnout. Těstoviny scedíme, propláchneme pořádně studenou vodou a necháme vystydnout. Mandarinky a ananas scedíme a šťávu z mandarinek ponecháme. Mandarinky nakrájíme na větší kousky, vlašské ořechy nasekáme na větší kousky. Těstoviny dáme do mísy společně s kuřecím masem, mandarinkami, ananasem, ořechy a smícháme s jogurtem a zakysanou smetanou. Přidáme dvě lžíce mandarinkové šťávy a ještě jednou promícháme. Necháme v lednici trochu rozležet a můžeme podávat.

Kuřecí vývar se zeleninou

Kuřecí skelet, voda, sůl, pepř celý, nové koření celé, bob. list, 1 cibule,  kořenová zelenina (2mrkve, kousek celeru, malá petržel), zelená petrželka, nočky, 1 vejce, dětská krupička, zelená petrželka, sůl, voda

Kosti propláchneme proudem studené vody, vložíme dohrnce (papiňáku), přidáme očištěnou zeleninu, oloupanou cibuli, koření, zalijeme studenou vodou, osolíme a dáme vařit. Pak vývar přecedíme, vložíme nakrájenou zeleninu(cibuli nevkládáme)  a maso, dosolíme a vložíme do polévky nočky a nakrájenou zelenou petrželku.

Nočky: vejce prošleháme vidličkou, jemně osolíme a pomalu vmícháváme nakrájenou petrželku a asi 3 rovné polévkové lžíce krupičky (množství je přibližné, záleží na velikosti vajíčka), konzistence má být asi jako těstíčko na obalování. Nabíráme malou namočenou lžičkou a zaváříme do horké osolené vody ale nesmí moc vřít, jinak máme místo nočků rozvářku.  Asi po 3 minutách přendáme nočky cedníkem do misky se studenou vodou a před konzumací vkládáme scezené do vývaru a jen prohřejeme.

20171214_144901.jpg 20171214_144155.jpg 20171214_143834.jpg

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů