Čokoládové sušenky
1 vejce, 50g moučkového cukru, 75g hnědého cukru, 100g másla, ½ lžičky vanilkového cukru, ½ lžičky jedlé sody, ½ lžičky soli, 150g čokolády na vaření, 150g hladké mouky
Čokoládu nalámeme na malé kousky nebo rozdrtíme. V míse rozetřeme změklé máslo s cukrem do krémově hladké hmoty. Postupně přidáme vejce. Vmícháme mouku, sůl, jedlou sodu a čokoládu a vše promícháme. Na plechu vyloženém papírem na pečení pomocí 2 lžiček tvoříme malé kopečky. Čokoládové sušenky pečeme 10 - 15 minut v předehřáté troubě, až začnou sušenky zlátnout. Potom čokoládové sušenky vytáhneme z trouby a necháme je asi 5 minut tuhnout.
Milánské špagety
1 balení špaget, 300g kuřecí mleté maso, 200g rajčat, 1 cibule, 1 stroužek česneku, špetka soli, pepř mletý, špetka mleté papriky, olivový olej, oregano, 2 lžíce kečupu jemného
Jemně nakrájenou cibulku osmahneme dozlatova. Přidáme mleté kuřecí a krátce orestujeme. Přidáme rajčata, osolíme a opepříme a dusíme 15 min. Dochutíme utřeným česnekem a ještě krátce povaříme. Na závěr přidáme hrst oregana a kečup dle chuti. Podáváme na špagetách.
Šalamounské řezy
1 Hera (máslo), 4 lžíce kakaa, 2 hrnky cukru (jemný krystal), 1 hrnek vlažné vody, Z této hmoty se 1 hrnek odleje stranou.
Do zbytku se přidá: 2 hrnky polohrubé mouky, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr
Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu a pečte zvolna 25 minut. Po upečení ihned polévejte odebranou směsí, poleva se krásně vpije do moučníku. Na závěr posypte kokosem
Domamil 115
675 43 Domamil
1. stupeň: +420 564 034 561
2. stupeň: +420 565 383 676
jídelna: +420 564 034 131
MŠ: +420 606 415 727