Polévka s játrovými knedlíčky, lasagne s cuketou a cuketová bábovka



Datum konání:
2.11.2017

Polévka s játr. knedlíčky :

2 l vody + vepřové kosti –vyvařit v talkovém hrnci asi 20 min. – přecedit +  sůl, polévkové koření (vegeta), kořenová zelenina – nastrouhat – zavařit knedlíčky ( rozmixovat játra, 3 stroužky česneku, 3 vejce, pepř, sůl, majoránku, 1 lžíce oleje a hl. mouky – zahustit  strouhankou) – namočenou lžící tvarujeme do polévky +  nudle + petržel.

Rychlé lasagne s cuketou:

2 velké cukety nastrouhat + sůl (necháme vypotit a vyždímáme). 200 g anglické slaniny- na nudličky, vyškvařit na pánvi + 1–2 lžíce slunečnicového oleje + cuketu (opéct). Po 4 minutách přidat 2 stroužky česneku, sůl + 250 g lučiny + 2 lžíce parmazánu (sýru) – dochutíme. Na dno zapékací nádoby (vymazat máslem) vrstva směsi + omáčka na těstoviny (350 g) + plátky lasagní (400 g ) – postupně vrstvit až do spotřebování. Ukončit rajčatovou vrstvou + posypat parmazánem (sýr)- 2 lžíce. Zapékáme 20 – 30 minut na 190°C. (Hotové budou krásně probublávat). Příloha: zeleninový salát.

Cuketová bábovka

200 g cukety nastrouhat najemno + 150 g třtinového cukru + 1 vejce + 125 ml řepkového oleje – řádně rozmícháme. Dále smícháme 200 g prosáté hladké mouky + špetka soli, ½ lžičky jedlé sody, ½ lžičky pdpč, 1 lžička skořice, citronová kůra. Smícháme dohromady + sekané ořechy. Dáme do vymazané formy, pečeme na 160°C asi 45 – 50 minut. Hotovou pocukrujeme.

20171102_145857.jpg 20171102_150546.jpg 20171102_151155.jpg

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář