Nepečené řezy s pudinkovou náplní, rohlíkové "chipsy", česneková pomazánka se šunkou



Datum konání:
4.1.2018

Nepečené řezy s pudinkovo-smetanovou náplní

2 balíčky světlých Be-be sušenek, 1 balíček tmavých Be-be sušenek, 1 l mléka, 3 sáčky čokoládových pudinků, 5 lžic krystalového cukru, 250 ml šlehačky na šlehání, 2 kelímky zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, čokoláda nebo arašídová pochoutka na ozdobu

Dno hlubšího plechu vyložíme světlými sušenkami. Z mléka, pudinků a cukru uvaříme hustý pudink a ještě horký ho rozetřeme rovnoměrně na sušenky. Opakujeme vrstvu sušenek a pudinku (dáváme-li to na menší plech). Končíme kakaovými sušenkami. Necháme vychladnout. Vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem do tuha. Vmícháme zakysanou smetanu a tento krém natřeme na tmavé sušenky. Na povrch nastrouháme čokoládu a necháme rozležet do druhého dne v ledničce.

Rohlíkové "chipsy"

rohlíky (asi dva dny staré),  majonéza nejlépe domácí, sušený česnek, sladká paprika, sušená bazalka

Rohlíky nakrájíme na tenká kolečka cca 1/2 cm. Majonézu smícháme s česnekem, paprikou a bazalkou nebo třeba pizza kořením. Kolečka namažeme tenkou vrstvou majonézy a ukládáme na plech s pečícím papírem. Prvních asi 4-5 minut pečeme na 180 °C. Potom teplotu snížíme a dosušíme na 150 °C. Řiďte se zkušeností se svou troubou a hlídejte, aby rohlíky byly do zlatova, jsou opravdu křupavé. Nejlepší jsou ty ještě teplé, ale zůstanou křupavé i studené. ( množství si každý připraví podle potřeby. Stejně i koření nebo bylinky se mohou obměňovat.)

Česneková pomazánka se šunkou

400 g nastrouhaného sýru eidam, 4 stroužky česneku (může být víc, dle vlastní chuti), 2 lžíce Majolky® (použila jsem Hellman´s  Light), 3 plátky dietní šunky, hrstka nakrájené jarní cibulky, sůl

V misce smícháme prolisovaný česnek, šunku nakrájenou na malé kousky a ostatní ingredience.

Dochutíme solí dle vlastní preference. Necháme chvíli ustát pro smíšení chutí. Podávala jsem na topince s nakrájenou paprikou.

 

20180105_091604.jpg 20180104_142140.jpg 20180104_142402.jpg
 

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář